čtvrtek 6. srpna 2015

Výtržky

Seděli jsme na hranici světa mrtvých. Nebyl to nejpohodlnější gauč světa, ale bylo to venku a bylo to daleko od živých. Betonová zeď kolem hřbitova představovala dobré místo.
„Připadám si tak obyčejná.“
Mohly by se mu docela dobře oči rozkutálet po zemi. Povytáhla jsem obočí.
„Ty?“ vypadlo z něj. „Vždyť máš fialový vlasy!“
Měla jsem chuť se mu vysmát, ale zmohla jsem se jenom na ironicky povytáhnutý koutek úst.

Tvrdil mi, že nevím, jaký to je. Sundala jsem si náramky a ukázala mu zápěstí. Čistý. Řekla jsem, že ty jizvy jenom nejsou vidět, protože nejsem debil a vím, jak se postarat, aby se to zahojilo, a taky že jich mám většinu na stehnech. Byla to lež, ale on mi to sežral a pak se asi cítil líp. Já ne. Ale já se nikdy necítila líp, když jsem musela myslet na to, že jsem udělala mnohem větší sračky. Kdyby byl s to to pochopil, nejspíš by s hrůzou v rozkutálených očích utekl.

Jeden to ale kdysi pochopil, asi. Nebylo to vlastně ani tak dávno, ale v mý hlavě to znělo staře. Objal mě. Beze slova. Pak mě políbil. A pak se mi omluvil.
Debil.

Hřbitov je dobrý místo.
Pro živý.

9 komentářů:

  1. na druhou stranu... svět je fajn místo zase pro živý. a někteří lidi jsou na tý hranici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno je pro živé a mrtví nemají nic. A přesto...

      Vymazat
  2. Ha!!!!!!!!!!!!!!! Fungujou mi komentáře?!! Tak teda, nebudu ti psát nic hlubokýho, to není moje, ale taky se občas divím, že ještě žiju. : D (ne že bych se chtěla zabít, spíš jako co se stalo) Ganbatte, ať je ti líp!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Yay!! :D Můj blog s tebou konečně začal spolupracovat? Po dvou letech? Zázrak! Volejte sláva a tři dny se radujte! /Zním tak debilně sarkasticky jenom sobě, nebo.../
      Yeah, nah, děkuju, i když pokud už něco napíšu, znamená to většinou, že jsem za tím.

      Vymazat
    2. Uíííí
      Aha, dobré vědět. *ponocuje OvO hú*

      Vymazat
    3. Wow, ty jsi šla spát dokonce dýl než já! xD *zcela výjimečně šla spát dokonce před jednou*

      Vymazat
  3. Hřbitov je lepší místo pro mrtvý, protože ty už si rozhodně nemusí pokládat otázku, jestli jsou skutečně naživu. Mají v tom jasno, to jen živý si nad tím budou pořád lámat hlavy a posedávat na zdech.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že právě proto, že už se na nic ptát nemusej, je pro mrtvý stejně dobrý i jakýkoli jiný místo. Což je vlastně strašně pěkný.

      Vymazat