čtvrtek 5. září 2013

DIY: Mističky na drobnosti + tužkovník

SORRY GUUUUUUUUUUUUUUYS, já sem vážně chtěla napsat dřív! Dokonce jsem to měla i poznamenané ve svém novém diáři! (Který je úplně awww.) (Vážně, někdy vám ho ukážu, protože awnyucjsabfjaksdbav) (Ano, mé vyjadřování se nezměnilo.) (Pořád ta stará, blbá Hif. Škoda, co? Doufali jste zbytečně.)
A víte co? Svedu to všechno na školu! Přijde vám normální dostat první úkol ve středu? Z matiky? (Osobně jsem se s ním samozřejmě neobtěžovala, ale i tak se můžeme tvářit, že je to plnohodnotná výmluva. Uhn.) I když zas, abych si furt nestěžovala, máme letos docela dobrý rozvrh (jenom dvě odpoledky, sice obě do čtyř, ale jednu zas jen dvakrát do měsíce) & navíc jsem se dostala do výtvarkářské skupiny! Sice mám hudebku taky ráda, ale výtvarku učí Matyyyys + chodím na klavír, ale nic výtvarného nemám. Takže asi tak ^^ Muhuhu~

Ale abych se tu pořád jenom nevykecávala (pardon, pani, pardon), přejdem k článku, okay? Dneska mám pro vás takový super jednoduchý návod, je to spíš o nápadu než o tom, jak to provést. So, here we gooo~




Abyste věděli, o co půjde - takhle nějak by to mohlo vypadat. Jde o to, že po mém stole se válí spousta věcí, a zvlášť ty drobnosti ani nejsou kam uklízet, když už se náhodou k nějakému uklízení dostanu. Takže jsem si "pořídila" takovéhle šikovné věcičky.

Co bude potřeba:
-nějaká trubička nebo něco takového, to, co jsem použila já, mi přinesla matka z práce a asi to neseženete, ale myslím, že rolička od toaleťáku by měla být dostatečně silná a posloužit stejně dobře. Navíc si ji můžete obarvit/pomalovat/polepit papírem s naprostou volností podle sebe ^^
-kokos, resp. kokosová skořápka
-pilka nebo jednoduše něco, čím rozpůlíte skořápku
-nůž, bezva je ten vysouvací-zalamovací
-čtvrtka nebo slabší karton
-nůžky
-tavící pistole (nejspíš by šlo použít i normální, kvalitní lepidlo)
-tužka
-noviny nebo nějaká jiná podložka (když používáte tavku, je to lepší)
-samolepky, třpytky, barvičky a podobné blbinky - není to povinné, ale pokud si chcete své dílo vyzdobit, jsou super :)

Jak na to:

1) Jako první věc si z ruličky uřízněte dva přibližně stejně silné (cca 3cm) proužky. Použijte k tomu nůž na koberce/zalamovací nůž - nějaký kuchyňský by asi taky šel, pokud je opravdu ostrý a ne moc široký. Buďte opatrní! Nůžky opravdu nedoporučuji, i ty nejostřejší jsou tupé a vůbec se s nimi špatně pracuje.

2) Rozřízněte ořechovou skořápku na dva díly. Je jedno, jestli budou absolutně stejné, nebo různě velké - záleží jen na vás, a taky na vaší zručnosti. Resp. na zručnosti toho, komu tuto činnost přenecháte - opravdu to radši nechte na jiných, pokud si nejste jistí, že to zvládnete, a že umíte zacházet s pilkou.

3) Další krok už je celkem jednoduchý, zapojte tavku, počkejte, až se nahřeje, a přilepte proužek ke skořápce. Snažte se, aby to bylo pokud možno rovné (mně se podařilo jedno nalepit celkem šikmo a je to sice stylové, ne už však tak praktické :D)
Můžete zkusit i normální tekuté lepidlo, třeba Herkules, nebo vteřinové, cokoliv, ale neručím za to, že to bude držet.

4) Protože zbytek ruličky byl na tohle tak akorát a já bych ho nevyužila, udělala jsem z něho tužkovník. Zbytek roličky od toaleťáku by byl pravděpodobně moc krátký, tak použijte ještě jednu. Obkreslete si na nějakou čtvrtku (já použila černou, ale ve výsledku je to jedno, protože není vidět) nebo slabší karton "dno" ruličky.

5) Kolečko vystřihněte a přilepte k ruličce. Bude tvořit dno tužkovníku - ten sice funguje i bez dna, ale když do něj strčíte nebo je zvednete, máte tužky zase po celém stole a ještě se vám zlámou.

6) No a asi ten nejlepší krok - svoje dílo si ozdobte dle libosti :) Můžete ho samozřejmě i nechat tak, jak je, nebo ho naopak přeplácat vším možným i nemožným, to už je jenom na vás :) Použijte samolepky, něco nakreslete, namalujte, přilepte... cokoliv vás napadne.




Já mám Vánoční i celoroční verzi v jednom :D (Nevěděla jsem, co s vánočními samolepkami, a bylo mi jich líto. Navíc slavím Vánoce průběžně asi pětkrát za rok, tak jako všechny svátky.)



Nakonec už jenom své nádobky naplňte a postavte na stůl. Já sama mám v té levé, menší kokosovce prstýnky - ale skoro je nepoužívám, takže se asi někam odklidím a hodím si tam něco jiného - potom všechny mušličky, co jsem si dovezla z Anglie, no a nakonec opravdu jen obyčejné tužky - na propisky&nůžky mám hrníček a na liháče&hůlky na jídlo kelímek z Hamley's :D

Okay, to je všechno. Doufám, že se líbilo, a že to zkusíte. Kdyby ano, klidně mi můžete poslat fotku svého výtvoru, moc ráda se podívám ^^
Hif

4 komentáře:

  1. To je mrtě! Nechápem, ako tě to s tou kokosovou věcí napadlo..:D jsi mrtě to..kreativní..tak se to,mu nadává? Já vždycky chci něco takého udělat, ale sama nic nevymyslím, heh.. q.q
    A učitelka nám taky dala úkol z matiky hne středu. =.=
    Som na to srala, ale tak..stejně..JDE O PRINCIP! ÚKOL! VE STŘEDU!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem si tuhle vydupala kokos k jídlu a pak jsem chtěla udělat krmítko, tak jsem to nechala rozříznout, a nějak to... leželo na stole... a já do toho naházela věci a už to jelo :DD (A ptáčci maj smůlu. Uhn. Jim vyrobím z příštího kokosu :D) A tak od toho dělám návody! :3 Teda... tohle je myslím první návod ^^'''
      Přesně, přesně! JDE O TEN PRINCIP PROSTĚ!

      Vymazat
  2. Super napad hif *.* kebyze sa mi bude chciet a kebyze nemam tie svoje ikeacke stojany a mam kokos tak idem do toho! :D kokos.. kokos.. mam chut na kokos.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, když už stojánky máš, tak to jo :D Já naopak přemýšlím o tom, že si přidělám další, protože můj stůl je stejně pořád jedna velká hromada papírů/sešitů/whatever, dokonce tam teď leží i čisté prádlo, co jsem neuložila do skříně :DD No moc.
      Hej taky bych si dala! Ještě, že tu mám aspoň banán ^^

      Vymazat